Spannend naar de brugklas!

brugklas, kindercoach, Gouda

Afgelopen periode heb ik een meisje gecoacht van de overgang van de basisschool naar de middelbare school. Ze is gestart met de Brugklasmiddag. Een gezellige middag voor groep 8-ers die de stap naar de middelbare school spannend vinden. Ze heeft o.a. geleerd over het maken van een goede eerste indruk en tips gekregen hoe op iemand af te stappen die je niet kent.

Vervolgens heeft dit meisje wat 1 op 1 coachsessies gevolgd. Dit meisje is op de basisschool flink gepest geweest en ze is erg bang dat dit op de middelbare school ook weer gaat gebeuren. Door middel van de MatriXmethode hebben we de nare fragmenten uit het verleden geneutraliseerd. Dit luchtte haar al enorm op! Daarna zijn we ook aan de slag gegaan met de doemscenarios (de WAT-ALS-jes) ook te neutraliseren.

In de laatste week van de zomervakantie kwam ze weer langs voor een sessie. Ze zag er ontspannen uit en had eigenlijk wel zin in de start op de middelbare! We hebben nog even herhaald waar we het voor de zomervakantie allemaal over gehad hadden en ze stapte vol zelfvertrouwen de deur uit.

Twee weken later sprak ik haar weer. Ze vertelde mij enthousiast dat het goed gaat met haar. Ze had leuke aansluiting in de klas en van pesten was geen sprake! De eerste weken waren wel vermoeiend geweest vertelde ze mij, allemaal nieuwe indrukken. Maar eigenlijk voelde ze zich ondans de vermoeidheid, in haar bewoording; ‘kei goed!’ Ze vertelde dat de tips die ik haar had gegeven tijdens de Brugklasmiddag, goed gewerkt hadden om contact te maken. Verder maakte ze zich niet meer druk over het pesten.

We hebben afgesproken om over een maandje even te appen met elkaar hoe het gaat. En als het dan nog steeds ‘kei goed’ gaat, dan ronden we het traject succesvol af.