Hoog sensitieve meiden zijn hard voor zichzelf

hoogsensitief-HSP-meidencoach-kindercoach-Gouda-Bodegraven

Hoog sensitiviteit bij meiden

Steeds vaker weten hoog sensitieve meiden mijn praktijk te vinden. Wat ze veel overeenkomen is dat ze vaak meer op de ander gericht zijn en zichzelf en hun eigen behoeften op de tweede plaats zetten. Een bekend fenomeen bij hoog sensitiviteit.

Verwachtingen in vriendschappen

Hoog sensitieve kinderen (en ook volwassenen) zijn empathisch en zorgzaam voor de ander, maar keihard voor zichzelf. Vaak zijn deze meiden verward als ze merken dat hun vriendinnen niet zo sensitief reageren (en spelen) als dat zij doen. Hierdoor raken ze nogal eens teleurgesteld in vriendschappen. Want…..’waarom snapt de ander mij niet?’ en ‘waarom voel ik mij zo anders?’

Mijn werkwijze als ervaren meidencoach;

Met deze meiden ga ik aan de slag om uitleg te geven over hoog sensitiviteit. Het is een prachtige eigenschap namelijk! We kijken naar de voordelen, maar we kijken ook naar de valkuilen. Door middel van het inzetten van playmobiel poppetjes spelen we sociale situaties uit. Ik gebruik de ‘cirkel van invloed’ om inzichtelijk te maken voor welk deel je zelf verantwoordelijk bent (daar heb je invloed op) en welk deel je bij de ander kan laten (daar heb je geen invloed op).

Door deze gesprekken heel visueel te maken, zie ik de kwartjes vallen bij deze meiden. Het lucht ze vaak op wanneer ze ontdekken dat ze veel ‘gevoelens en zaken’ bij de ander kunnen laten en leer ze waar ze wel invloed op hebben. Samen maken we een plannetje hoe ze hierin weerbaar kunnen worden. Ook maken we een plannetje hoe ze goed voor hunzelf kunnen gaan leren zorgen.

Mooie en verhelderende gesprekken zijn dit met vaak prachtige groei-resultaten.

Tip:

Hier is de cirkel van invloed te downloaden voor jullie. Platform mindset heeft een prachtige versie gemaakt voor kinderen. Zij hebben er ook een hele heldere uitleg aan toegevoegd om thuis ook mee aan de slag te gaan.

Wellicht is coaching ook passend voor jouw hoogsensitieve meid? Bekijk hier de mogelijkheden of neem contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *