Mijn kind wil niet naar een coach wat nu?

Meidencoaching in coach jonge meiden Boskoop-waddingsveen-Haastrecht-gouda Gouderak-rotterdam-Moordrecht-capelle-aan-den-ijsel

Voor de kerstvakantie werd ik gebeld door een moeder. Haar dochter van 16 heeft regelmatig een vol hoofd en heeft veel twijfelgedachten over zichzelf. Verder heeft ze soms paniekaanvallen. Maar ook vertelde deze moeder dat haar dochter eigenlijk helemaal niet naar een coach wil.

Vrijblijvend kennismaken

Wanneer een kind zelf niet geholpen wil worden, dan begin ik niet aan een coachtraject met het kind en werk ik via de ouders. Het kind moet zelf de motivatie voelen om gedachten en gedrag te willen veranderen.

Na doorvragen kwam boven tafel dat dit meisje vooral moeite heeft met het vertrouwen van nieuwe mensen. Daarnaast heeft ze een grote eigen controlebehoefte. Dat heeft mij doen besluiten om de bal bij dit meisje neer te leggen.

Ik heb aangeboden dat ze vrijblijvend kennis mag komen maken om te ervaren of er überhaupt een klik is. We drinken gewoon even een koppie thee met elkaar, meer niet.

Door dit meisje zelf de regie te geven, ging ze overstag om een keer kennis te maken. Vorige week was het zover.

Een beetje schuchter stapte ze de drempel over en ze durfde mij nauwelijks aan te kijken. Ik heb mijzelf voorgesteld en we bleken een paar dezelfde interesses te hebben. Ze durfde mij steeds meer aan te kijken en begon enthousiast mee te praten over onze gezamenlijke interesses.

We hebben afgesproken dat ze mag nadenken of ze met mij verder wil als coach. Ik heb nog even extra benadrukt dat ik ook totaal niet beledigd ben als ze niet met mij verder wil. De keuze is echt aan haar. Zij moet zich er goed bij voelen.

Einde van de middag kreeg ik een appje van haar. Ze wil graag een afspraak maken voor een intakegesprek.

En nu voelt het als haar eigen keuze en is ze gemotiveerd om aan zichzelf te gaan werken. De weerstand is weg. Mooi hoe dit kan werken!

Ook vrijblijvend kennismaken? Dat kan! Neem dan even contact op.

(casus is geanonimiseerd)