Lief gevoelig meisje van bijna 9 jaar

HSP-hooggevoelig-kindercoach-meidencoach-gouda
Je kwam bij mij omdat je zo ontzettend graag jouw angsten wilde overwinnen. Je vond het erg lastig wanneer je moeder thuis afwezig was. Je gedachten gingen met je aan de haal en je dacht de meest vreselijke dingen die je moeder kon overkomen. De angst werd door deze gedachten als maar groter.
Samen hebben we naar deze gedachten gekeken. Ik heb je uitgelegd dat hersenen soms maar ‘raar en eigenwijs’ zijn, omdat ze ook gedachten sturen die helemaal niet waar zijn! We hebben gepuzzeld en het werd je helder welke gedachten je wel helpen en welke gedachten je niet helpen. Daarnaast ben je elke avond een dagboekje bij gaan houden waarin je elke dag een cijfer geeft en opschrijft wat goed ging die dag en wat minder goed ging.
Gedurende het coachtraject ging het cijfer van de dag omhoog. De lijst met dingen die goed gaan groeide en de lijst met dingen die minder goed gaat slonk. Vandaag hebben we afscheid genomen. De dagen geef je inmiddels gemiddeld een 9,7. Soms heb je nog wel angsten, maar je weet er zoveel beter mee om te gaan! Je hebt meer vertrouwen in jezelf gekregen om je angsten te handelen.
Angsten horen bij de 9-jaarsfase, een fase waar jij een beetje in aan het rollen bent. Je ontdekt dat de wereld niet één groot sprookje is, want je ziet dat er gevaren zijn en denkt veel na over de gevolgen hiervan. Omdat je ook nog eens gevoelig bent, denk je er nog dieper en langer over na. Voel je de angsten heftiger.
Ik ben super trots op je wat je de afgelopen tijd voor stappen hebt gezet en heb er alle vertrouwen in dat jij er wel komt in het leven!
Het ga je goed!
Liefs,
Annemarie

Heb jij ook een kind in de 9-jaars fase? Ik kan je hier veel over vertellen! Voel je welkom om contact met mij op te nemen.

ps: persoonlijke details in deze BLOG zijn fictief