Hoofd opruimen, ook voor mij?

vol-hoofd-opruimen-matrixmethode-kindercoach-gouda

Deze vraag krijg ik geregeld van ouders na een sessie ‘Hoofd opruimen’ met hun dochter.
Volle hoofden, ik kom ze vaak tegen in mijn praktijk. Zeker bij de gevoelige kinderen, die extra doordenken over van alles. Als ik de kinderen de inhoud van hun hoofd laat tekenen als startpunt van de sessie, dan komt er van alles op papier. Nare dromen, gebeurtenissen, gedachten, schoolzaken…..noem het maar op.

Samen gaan we aan we aan de slag met het opruimen van het volle hoofd. Dit doe ik aan de hand van het stappenplan uit de MatriXmethode. Deze methode is super effectief en na een sessie heel eenvoudig zelf toe te passen. Je krijgt super snel weer de regie over je eigen hoofd, hoe fijn is dat!

Heel erg fijn, weet ik uit ervaring. Zelf ruim ik al jaren regelmatig mijn eigen hoofd op wanneer ik merk dat er teveel rondtolt in mijn hoofd en ik een ‘wandelend hoofd’ aan het worden ben. Ik neme even een half uurtje de tijd, ga ervoor zitten, doorloop het stappenplan en mijn hoofd voelt daarna elke keer weer een heel stuk lichter!

Ook bij de meiden in mijn praktijk zie ik effect. Ze gaan bij de eerste tekening vaak met een frons op hun hoofd aan de slag om alles op papier te zetten wat er in hun koppie zit. Na de sessie tekenen ze hun hoofd opnieuw en echt, zonder op te scheppen, het opgeruimde hoofd is altijd fijner, positiever en meer geordend. Het komt niet zelden voor dat er een leeg hoofd wordt getekend. Kinderen gaan huppelend en opgelucht de deur uit. Het geeft mij zo’n super voldaan en nuttig gevoel!

Ouders merken het verschil op bij hun kind en dan komt dan vraag: ’Annemarie, dat hoofd opruimen…….doe je dat ook bij volwassenen?’ ‘Jazeker!’ is mijn antwoord. Dus met regelmaat heb ik een ouder tegenover mij zitten om ook zijn of haar hoofd op te ruimen. Vaak hebben we er maar 1 sessie of zelfs maar een halve sessie voor nodig om dit voor elkaar te krijgen.

Het mooie is dat, wanneer de ouder de ervaring ook heeft meegemaakt en de stappen heel goed kent, deze ouder heel goed in staat is zijn of haar kind te begeleiden om het hoofd op te blijven opruimen. Want regelmatig opruimen zorgt voor meer orde en minder stress.

Interesse in een sessie? Contact mij gerust voor een eenmalige afspraak. Daarna lukt het je zelf, dus een blijvend effect. Ik zeg doen! 😊