Hoe verloopt een coachtraject?

coachtraject-meidencoach-meidencoaching-kindercoach-gouda-reeuwijk-moordrecht-waddinxveen-hooggevoelig-hoogsensitief-volhoofd-angstig-kind-kindercoachpraktijk

Wil jij weten hoe een coachtraject verloopt?

In deze blog vertel ik je hier graag meer over aan de hand van een casus van een meisje van 10 jaar oud die een hulpvraag heeft en mijn praktijk bezoekt. Zo gun ik jou een kijkje in hoe een coachtraject verloopt bij De Meidencoach.

Vol hoofd en oververmoeid

Je kwam bij mij omdat je niet lekker in je vel zat en vaak last had van een erg vol hoofd. Je kampte met irreële angsten en was vooral erg vermoeid. De rek was er echt even uit bij je en leren op school lukte even niet meer.

Hoe verloopt de intakeprocedure?

Jouw ouders hebben het intakeformulier ingevuld. Deze is vrij uitgebreid, omdat ik ook gelijk uitvraag hoe de zwangerschap en jouw geboorte zijn verlopen. Deze informatie zegt veel over eventuele verstoringen in primaire reflexen. Ook is er een uitgebreide vragenlijst meegegeven voor thuis om in te vullen om jouw prikkelverwerking in kaart te brengen (SI-scorelijst). Na het uitgebreide intakegesprek met jouw ouders, heb ik een coachplan geschreven. Hierin staan de doelen waaraan we in dit coachtraject gaan werken. Pas wanneer jouw ouders volledig achter het coachplan staan, plan ik een eerste gesprek met jou in.

Vrijblijvend kennismaken

Soms maak ik al kennis met het kind voordat we een traject opstarten. Maar soms schatten ouders in dat dit niet nodig is of hebben ze dat met hun kind overlegd. Bij jou was een extra kennismaking niet nodig.

Eerste coachgesprek

In het eerste coachgesprek hebben we natuurlijk wel eerst even uitgebreid kennis gemaakt. Wie ben jij? En wie ben ik. Dit doe ik door middel van de methode POP-talk en ik laat je een kennismakingsformulier invullen waarin we samen gaan kijken naar je kwaliteiten en valkuilen. Ook heb ik jouw reflexen getest. En jawel, daar waren wel verstoringen waarneembaar. Hiervoor heb ik gerichte oefeningen voor thuis meegegeven. Hier vertel ik meer over de invloed die verstoring van reflexen hebben op gedrag.

Het coachtraject

In de coachsessies zijn we ondertussen aan de slag gegaan met een goede balans creëren tussen inspanning en ontspanning. Je hebt geleerd de signalen van jouw lichaam op te pikken en hiernaar te luisteren. Door middel van de MatriX-methode heb ik je geleerd hoe je jouw hoofd zelf kunt opruimen en hebben we je angsten geneutraliseerd.

Hoe gaat het nu?

Nu, 3 maanden verder, gaat het echt een stuk beter met je! Je ogen staan helder en je energielevel is gestegen. Je hebt zelfs helemaal alleen een boodschapje gedaan in de supermarkt! Dat was een paar weken terug nog ondenkbaar voor jou. Ook is je hoofd rustiger en slaap je beter.

Over 1,5 maand hebben we nog een afspraak staan. Dan kijken we hoe het met je gaat en wat er nog nodig is. Ondertussen blijf je thuis je lichaamsoefeningen voor de reflexen doen, dus het proces om de reflexen te integreren gaat deze weken wel gewoon verder.

Topper, wat heb je al keihard gewerkt en mooie stappen gemaakt in dit coachtraject! Ik ben nu al super trots op je!

Heb jij ook interesse in een coachtraject voor jouw dochter? Hier vind je meer informatie of stuur een berichtje.

– Deze casus is om privacy redenen geanonimiseerd –