Hij komt…….hij komt…..

kindercoach, Gouda

Hij komt….hij komt…..

Sinterklaastijd. Niet ieder kind kan goed omgaan met de spanningen die deze periode met zich mee brengt. Bij deze wat tips voor ouders met kinderen die hier last van hebben.

– Maak een duidelijke kalender waarop vermeld staat wanneer hij aankomt, wanneer mag je je schoen zetten, wanneer komt Sinterklaas op school en wanneer is het pakjesavond. Duidelijkheid en voorspelbaarheid geeft rust.

– Zet de schoen direct na etenstijd en vul de schoen dezelfde avond al (bijv onder de douchetijd of schermtijd van je kind). Zo hoeft jouw kind niet een hele nacht te wachten op HET moment om eindelijk te kijken wat er in zijn of haar schoen zit. Voor sommige kinderen is een nacht wachten echt te lang. En we weten allemaal wat een nacht slecht slapen met ons humeur kan doen.;)

– Hou het nuchter en ga niet al teveel mee in alle hysterie van bijvoorbeeld het Sinterklaasjournaal.

– Wanneer jouw kind liever afstand wil houden van de Sint en zijn Pieten, respecteer deze grens. Juist door deze grenzen te respecteren en niet te pushen, leert jouw kind dat het mag voelen wat het wel of niet wil. En leert dus juist goed voor zichzelf zorgen.

– Maak samen een verlanglijstje en laat jouw kind zijn top 3 aankruisen. Je kunt afspreken dat hij/zij in ieder geval iets uit die top 3 krijgt. Mocht cadeaus krijgen alsnog teveel spanning geven; gooi het open en geef vooraf aan welke cadeaus het gaan worden. Het Sinterklaasfeest op zich is soms al spannend genoeg. Het plezier is er vaak niet minder om, de spanning wellicht wel. 🙂

Maak er een leuke Sinttijd van met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *