Vrijblijvend kennismaken helpt jouw kind over de coachdrempel

kindercoach-gouda-kennismaken

Er kwam een contactformulier binnen in mijn mailbox. Deze kan worden ingevuld op mijn website.

Een moeder schreef hierin dat ze een dochter heeft van 13 jaar oud. Haar dochter heeft regelmatig last van een vol hoofd wanneer ze uit school komt. Hierdoor is ze wat tobberig en heeft vaak geen zin meer om met vriendinnen af te spreken.

Toen ik vervolgens met deze moeder belde, gaf ze aan dat haar dochter wel enige weerstand voelde om met ‘iemand te moeten praten’. Daar had ze eigenlijk helemaal geen zin in! Belangrijk voor het slagen van een coachtraject is dat het kind zelf een probleem ervaart en gemotiveerd is om hieraan te werken. Daarbij is net zo belangrijk dat er een klik is tussen het kind en mijzelf.

Wanneer ik in een telefoongesprek opmerk dat er vanuit het kind een drempel is om met mij te gaan ‘praten’, dan stel ik altijd even een vrijblijvende kennismaking voor in mijn praktijk. We drinken even wat met elkaar en we vertellen wat over onszelf. Ook leg ik uit wat mijn werkwijze is. Puur om te onderzoeken of er een klik is.

Zo ook met dit meisje. Toen ze met haar moeder op de stoep stond durfde ze mij nauwelijks aan te kijken. Eenmaal in mijn praktijkruimte kruiste ze defensief haar voor haar lichaam en keek haar moeder aan zodat die het woord kon gaan doen. Ik heb mijzelf voorgesteld en verteld over mijn werkwijze. Vooral benadrukt dat er bij mij niks moet. Dat ik haar ga volgen in wat zij nodig heeft. Langzaam ontdooide ze en uiteindelijk vertelde ze mij enthousiast over haar paardenhobby. Diezelfde avond kreeg ik een appje van moeder; dit meisje wilde heel graag aan de slag met zichzelf en ik mag haar daarmee helpen!

Een vrijblijvende kennismaking kan helpen om jouw dochter over de drempel te krijgen. Welkom!

(bovenstaande casus is geanonimiseerd ivm privacy)