De Meidenclub

Meidenclub-meidencoach-meidencoaching-kindercoach-reeuwijk-gouda-haastrecht

Meiden uit de bovenbouw

In opdracht van de Brede School heb ik een mooi programma mogen ontwikkelen speciaal voor de Goudse meiden uit de bovenbouw. In deze leeftijdsfase worden meiden zich steeds meer bewust van zichzelf, zijn ze zoekende in vriendschappen en komt onzekerheid nogal eens om de hoek kijken. Wie ben ik? Waar sta ik voor? En waar hoor ik bij? De pre-puberale fase.

De Meidenclub

De Meidenclub bestaat uit 6 bijeenkomsten waarin we kletsen, spelletjes spelen, creatief bezig zijn en vooral verbinden met elkaar.

Tijdens bijeenkomst 3 stond ‘sieraden maken’ op het programma. Lekker freubelen en ondertussen kletsen met elkaar. Op een gegeven moment ging het gesprek richting jongens, verliefdheid en vriendjes. Een meisje uit deze groep had al dikke verkering. De andere meiden niet, maar waren er wel erg nieuwsgierig naar. In een heel open gesprek (met uiteraard af en toe een giebeltje) werd hun kijk op (in dit geval) jongens gedeeld. Ook werd er besproken hoe ingewikkeld het kan zijn om je verliefd te voelen en hoe onzekerheid en jaloerse gevoelens hierbij de kop op kunnen steken.

Wauw…….daar draait het om bij De Meidenclub! Een plek waar je mag delen hoe je je voelt, kunt sparren over hoe je tegen dingen aankijkt en waar je je onzekerheden kunt delen zonder bang te zijn dat er geoordeeld wordt.

Missie geslaagd! 🙂