Kennismaking met een pubermeid

meidencoach-kindercoach-gouda-kennismaken

Een paar weken geleden werd ik gebeld door een vader. Zijn dochter van 16 jaar kon wel een fijne coach gebruiken zei hij. En na uitvragen van de hulpvraag, zag ik aanknopingspunten om deze meid verder te helpen.

Bij pubermeiden plan ik altijd een vrijblijvende kennismaking in. Ze zijn vaak wat kritischer in met wie ze een klik hebben en met wie ook vooral niet. En een goede klik is mega belangrijk om het coachtraject te laten slagen. Want ga jij het achterste van je tong laten zien als je iemand maar ‘zozo’ vindt?

Dit meisje kwam afgelopen week kennismaken. Ik zag aan haar dat ze het loeispannend vond. Aarzelend liep ze de trap op naar mijn praktijkruimte op de eerste verdieping. Beneden was de poes luid aan het miauwen omdat ze wat dementerend is en alweer was vergeten dat ze net gegeten had. Dit vertelde ik dan ook aan haar. Ze moest lachen, thuis hadden ze ook een hele oude poes die nogal eens in de war was. Er volgden een gesprek over de andere huisdieren en we ontdekten dat we beide ontzettende dierenliefhebbers zijn. Ze ontspande steeds meer. En toen ik haar vroeg naar haar hobby’s en ze begon over voetbal, hadden we wederom een wederzijdse interesse gevonden. En laten we allebei ook nog eens voor dezelfde nederlandse voetbalclub zijn! Na wat uitleg over mijn werkwijze en wat ik voor haar kan betekenen vroeg ik haar om een paar dagen bedenktijd te nemen om na te gaan of ik de juiste coach ben voor haar. Nee hoor, die tijd had ze niet nodig, ze wist het al. Ze wil graag een coachtraject met mij doorlopen! Want…….er zijn weinig vrouwen die ook van voetbal houden zei ze.

Volgende week komt ze weer. En wie weet kunnen we dan een klein feestje vieren omdat onze favoriete voetbalclub kampioen van Nederland is geworden. Wie weet…..

ps: ivm de privacy is dit stuk geanonimiseerd