Is dit probleem van het kind of van de ouder?

ouders-coaching-kindercoach-gouda-meidencoach

Twee weken geleden werd ik gebeld door een moeder. Haar dochter gaat na de zomer naar de middelbare school en ineens kreeg deze moeder het benauwd. Ze merkte aan haar dochter dat deze stap haar toch wel wat spanning opleverde. Dit meisje heeft een pestverleden en ze was heel bang dat dit zich weer zal herhalen op de middelbare. Het meisje zelf was hier wat minder nerveus over. Ze wordt inmiddels al 2 jaar niet meer gepest en gaat samen met haar beste vriendin naar de brugklas. Ze heeft er zelf eigenlijk wel vertrouwen in.

Is dit dan het probleem van het kind of van de ouder? Dat is een vraag die ik mijzelf vaak stel tijdens de trajecten.

Ik ben het gesprek met deze moeder aangegaan en moeder vertelde mij dat ze zelf vroeger een nare start heeft meegemaakt op de middelbare school. Ze stond buiten de groep en dat heeft haar toen enorm geraakt.

Door middel van de MatriXmethode hebben we de nare fragmenten die ze heeft opgeslagen uit die tijd in haar hoofd geneutraliseerd. Ook haar doemscenario betreft haar dochter hebben we aangepakt. En met succes! Deze moeder had inderdaad zelf nog wat te verwerken en nu dit geneutraliseerd is kan ze weer met vertrouwen kijken naar de stap die haar dochter gaat zetten na de zomer!

Soms zijn de emoties niet die van het kind, maar van de ouder. 🙂