Coaching backup

Coaching

Mijn werkwijze is concreet, positief en heel praktisch. Ik coach niet alleen jouw dochter, maar ik vind het belangrijk dat jij als ouder ook nauw betrokken wordt bij het traject. Ik loop tijdelijk mee en het is fijn als jij jouw dochter na het traject beter begrijpt en haar goed kan blijven ondersteunen.

 

Mijn expertise ligt bij:

  • volle hoofden
  • (hoog) gevoeligheid
  • faalangst (klachten)
  • onzekerheid

 

Om een coachtraject te laten slagen is het van belang dat jouw dochter zelf ook open staat voor coaching. Ik coach zowel kleine meiden als grote meiden. Is jouw kleine meid jonger dan 7 jaar? Dan coach ik alleen de ouder(s) omdat het kind zelf nog niet voldoende zelfreflectie heeft ontwikkeld. Het opvoeden van kinderen is een uitdagende levenstaak wat soms best ingewikkeld kan zijn. Weet dat je het niet alleen hoeft te doen, ik loop graag een tijdje met jullie mee. Soms is een kleine verandering al voldoende om het gedrag van jouw dochter bij te sturen.

Coaching is kortdurend en effectief.
Ik weet zeker dat jouw dochter na een coachtraject weer krachtig en positief in het leven staat!

 

De meeste kinderen vinden de eerste coachafspraak best een beetje spannend. Logisch! Speciaal voor jouw dochter heb ik een filmpje gemaakt waarin ze mij al een beetje kan leren kennen en ik meer vertel over wat ik doe als kindercoach.

Hoe verloopt een coachtraject?

STAP 1: CONTACT OPNEMEN

Je besluit mij te benaderen.

STAP 2: KENNISMAKING

We hebben een telefonisch kennismakingsgesprek, waarin we kort bespreken of jouw hulpvraag passend is bij mijn aanbod.

STAP 3: INTAKEGESPREK

Een belangrijke! Tijdens dit persoonlijke gesprek van 60 minuten luister ik met volle aandacht naar jouw/jullie verhaal. Ook bespreken we hoe het coachtraject eruit komt te zien.

STAP 4: COACHPLAN

Naar aanleiding van het intakegesprek, mail ik je mijn coachplan en een kostenoverzicht. Zo weet jij exact waar je aan toe bent.

STAP 5: START COACHSESSIES

De coachsessies duren 60 minuten. Houd je kind van knutselen, spelletjes of tekenen? Ik beschik over een hoop leuke materialen om aan te sluiten bij het kind. De laatste 15 minuten van deze sessie sluit jij aan. Een kort lijntje met jou als ouder is belangrijk voor een goede samenwerking.

Vaak heb ik ook een coachsessie met alleen de ouder(s), omdat dit van grote waarde is om een coachtraject te laten slagen.

STAP 6: EINDVERSLAG

Als opvoeder ben je de aangewezen persoon om alle handvatten die ik aanreik ook na het coachingstraject voort te blijven zetten. Maar ook is het jouw taak om je kind aan deze handvatten te helpen herinneren. Dan pas zullen de resultaten het beste zichtbaar zijn. Dus voor jou fijn om terug te kunnen lezen in een eindverslag waar we met elkaar aan gewerkt hebben.

AGENDA

agenda

Dinsdag 27 februari 2024
16:00-17:00

Start Bikkeltraining (groep 5,6,7)

 

Donderdag 29 februari 2024
15:30-16:30

Start Bikkeltraining (groep 3, 4)
Via de Brede School Gouda

 

Donderdag 29 februari 2024
16:45-17:45

Start LEF! faalangsttraining
Via de Brede School Gouda

 

Woensdag 13 maart 2024
14:30-15:30

Start Bikkeltraining (groep 1,2,3)

 

Zaterdag 6 juli 2024
13:30-16:30

Brugklasmiddag voor groep 8-ers

 

“Na slechts een paar sessies bij Annemarie ging onze dochter al vooruit. Met minder angstklachten in het dagelijks leven, kon ze langzaam weer genieten van dingen die voor ons vanzelfsprekend zijn, maar dat al een tijdje voor haar niet meer waren.  Annemarie heeft dit op een prettige en doeltreffende manier voor elkaar gekregen en daar zijn we haar heel dankbaar voor. Ook wanneer het weer even minder gaat, staat ze altijd snel voor ons klaar.”  

Moeder van E. (11 jaar)

Annemarie heeft onze dochter heel die heel plotseling volledig vastliep fantastisch geholpen. Met heel veel geduld, plezier en enthousiasme heeft ze haar een aantal handige technieken geleerd waardoor ze weer wat overzicht kreeg. Annemarie was ook voor mij een luisterend oor en dacht actief mee. Op haar aanraden hebben we haar direct ingeschreven voor diagnostiek, waar uiteindelijk een diagnose ASS (autisme) uit kwam. Zelf had ik hier nog nooit aan gedacht. De communicatie is heel helder. Annemarie is zeer betrokken en legt alles wat ze doet uit (ook aan de ouders) waardoor je het zelf ook weer thuis kunt toepassen. Ik ben haar zeer dankbaar voor de vakkundige hulp en steun die ze ons gegeven heeft in die hectische onzekere periode!

Moeder van V. (12 jaar)

“Wat een fijne, lieve en slimme “praatdokter” is Annemarie, aldus mijn dochter van 11. Ze hoort, ziet, luistert en spiegelt daar waar nodig en doet dit met liefde en oog voor het kind. Onze dochter had een wat langer traject nodig dan normaal, maar gelukkig was dit ook mogelijk. Wij hebben het hele traject als warm en prettig ervaren, omdat Annemarie goed luistert en kan verwoorden waar wij tegen aan liepen. Vervolgens kregen wij meerdere tips of handvatten waarmee we gelijk thuis aan de slag konden. Wij zijn Annemarie erg dankbaar en kunnen haar van harte aanbevelen als je of jouw dochter ooit even flink vastloopt.”

Moeder van S. (11 jaar) over coaching

Wij wilden onze dochter helpen om nog meer zelfvertrouwen te krijgen. Meer in zichzelf te geloven. In wat een topper ze is. Onze dochter had gelijk een klik met Annemarie. Dat was een goede start. Er werd een plan gemaakt om stapje voor stapje de doelen te halen. Onze dochter is door Annemarie en de goede aanpak trotser geworden. Trotser op zichzelf.”

Vader van Z. (11 jaar) over coaching

Onze dochter van 9 heeft een aantal coachingssessies met Annemarie gedaan. Wij hebben ervaren dat Annemarie kinderen snel op hun gemak kan laten voelen. De sessies zijn veelal interactief en het is prettig dat je als ouders ook betrokken wordt in het proces. Onze dochter ging altijd met plezier naar De Meidencoach en heeft praktische handvatten gekregen om zelf haar eigen weg weer te gaan!

Vader van L. (9 jaar)

“Het was gezellig bij Annemarie! Je kunt er leuke spelletjes doen. Het is fijn om samen over dingen te praten. Ik heb geleerd hoe ik met dingen om moet gaan als er vervelende dingen gebeuren in mijn leven. En ze heeft lekkere thee 😉 “

M. (11 jaar)

“Annemarie is lief en kan goed helpen. Ik heb geleerd waar ik geen en wel invloed over heb. En dat ik niet bang hoef te zijn of ik mijn vriendinnen kwijt raak en hoe ik met anderen kan praten en hoe ik mijn hoofd leeg maak. Het was super leuk! “

L. (11 jr)

“Het was heel gezellig samen met Annemarie. We hebben gekletst, maar ook serieus gepraat. Annemarie is lief, ondersteunend en een goeie coach. Het enige wat mij een beetje ongemakkelijk maakt is dat ze op zo’n manier kan kijken alsof ze dwars door je heen staart…. Is niet erg hoor! Mijn moeder doet het ook….”

L. (12 jaar)

“Annemarie luistert goed en ze begrijpt je ook. Dat is heel fijn. Ik voelde mij op mijn gemak. Ik heb geleerd dat iedereen goede kanten heeft (ik dus ook) en dat ik dingen moet aangeven als het te ver gaat bijvoorbeeld. Ik kan mij nu makkelijker aanpassen en mijn boosheid meer bedwingen.”

V. (12 jaar)

” Het was super leuk! Ik heb mijn hoofd leeggemaakt. Dat ging best wel goed en best wel vlot. Ik weet nu wel hoe ik hem zelf leeg moet maken. Daar heeft Annemarie mee geholpen ”

M. (9 jaar)

” Annemarie maakt een duidelijk plan van aanpak (maatwerk). Alle afspraken worden aan het einde direct geëvalueerd dus je blijft als ouders steeds aangesloten. Filmpjes, formulieren, boeken ondersteunen dit proces en maken het praktisch en begrijpbaar. Ik zou haar zeker aanraden en we komen zeker nog een keer terug. Je kunt namelijk op diverse leeftijden gebruik maken van alle tips.”

Moeder van E.

“Ik heb geleerd van Annemarie hoe ik voor mijzelf op kom. Ze is aardig en kan goed dingen uitleggen! Ze speelt ook af en toe een leuk spelletje, dat is heel leuk.”

E. (9 jaar)

“Annemarie is een fijne coach. Ze stelt kinderen snel op haar gemak door haar liefdevolle benadering. Haar werkwijze is duidelijk en praktisch. De handvatten die onze dochter tijdens het traject kreeg zijn heel helpend. Aanrader!”

Moeder van M. (11 jaar)

“Ik vond het heel leuk bij de meidencoach en ik heb geleerd eerst goed na te denken voor ik wat doe. Ook word ik nu minder snel heel boos. Annemarie is heel lief.”

A. (11 jaar)

Annemarie is heel goed in coachen. Ze kan goed praten met kinderen en goed luisteren. Het heeft mij goed geholpen. Ik huil minder en word niet meer zo gauw boos. Ik kan beter tegen mijn verlies.”

L. (9 jaar)

“Het is fijn hoe je naar mij luisterde en mij begreep. Ik vond het heel goed gaan. Ik ben gegroeid in mijn zelfvertrouwen en ben super goed geholpen! Annemarie krijgt van mij een 1o!”

S. (11 jaar)

“Ons dochtertje (8) heeft last van faalangst. Ze is 2x alleen bij Annemarie geweest en ze heeft de LEF training gevolgd. Wat een top coach! Ons dochtertje heeft zoveel handvatten gekregen waardoor haar faalangst veel minder is! Ze piekert minder en staat luchtiger in het leven. We zijn heel blij dat Annemarie op ons pad gekomen is! De trainingen waren heel ontspannen en gezellig. Ons dochtertje ging er graag heen!”

Moeder van R. (8 jaar)

“Hoi, ik heet L. Als je iets hebt wat niet fijn is, ga dan zeker naar Annemarie want ze is heel aardig en ze helpt goed. Ze heeft mij geholpen bij de dingen waar ik het moeilijk mee had. Ik heb geleerd dat ik niet naar mijn angsten moet luisteren en geef mijn leven nu een 10!”

L. (8 jaar)

“Je moet echt naar Annemarie gaan. Ze helpt echt heel erg goed. Als je naar haar toe gaat, dan ben je minder gestrest. Ze heeft mij goed geholpen, want ik ben nu minder gestrest.”

Rosalie (7 jaar)

“Annemarie kan heel persoonlijk en precies op maat met een kind aan de slag. Heel fijn dat ze open en betrouwbaar is. Heldere verslagen naar de ouders, zodat wij ook weten wat er in het traject aan bod is gekomen. Kind ook elke keer enthousiast terug en veel geleerd. Bedankt Annemarie!”

Moeder van P. (12 jaar)

“Het was heel fijn om met Annemarie te kletsen. Het was ook leuk. Het aller leukste was dat ik bij het laatste gesprek een diploma kreeg! Maar praten vond ik ook heel leuk. Ik heb geleerd om dingen uit mijn hoofd te halen. Nu is mijn hoofd leger. Ik geef Annemarie een 10! Ze is heel lief en een goede praatjuf.”

N. (9 jaar)

“Annemarie voelt intuïtief aan hoe ze onze adoptiedochter het beste kan benaderen. Het is mooi om dan vervolgens de groei te zien in de relatie tussen hen. Onze dochter voelt zich vertrouwd en veilig bij Annemarie.
Annemarie zet op een positieve manier kaders neer en biedt hierdoor veiligheid voor kinderen met extra aandacht op het gebied van hechting.

Moeder van H. (7 jaar)

“Erg vakbekwaam en professionele omgang met kinderen. Zeker aan te bevelen!”

Vader van J. (11 jaar) en A. (7 jaar)

“Annemarie is zeer professioneel. Door ervaringen binnen haar werk en privéleven, weet ze als geen ander waar ze het over heeft en wat ze doet. Mede door haar enthousiaste en lieve houding weet ze kinderen snel voor zich te winnen, waardoor het werken aan de hulpvraag niet alleen functioneel is, maar voor het kind ook erg leuk is.”

Kim (oud collega)

“Annemarie is een begrijpende en inlevende coach, altijd opzoek naar mogelijkheden. Een open hart en een fijne manier van communiceren! Van harte aan te bevelen!”

Lenora (leerkracht)

“Annemarie denkt op een prettige manier mee, geeft praktische tips en weet waar ze het over heeft! Echt een fijne plek om je vragen te stellen als je iemand nodig hebt die met je meedenkt.”

 

Moeder van T. (7 jaar)

“Ontspannen, veilig, vertrouwd en betrokken! Een aantal kernwaarden die wij ervaren hebben tijdens het traject bij De Meidencoach! Haar kennis en ervaring heeft ze prettig ingezet om onze dochter te helpen! Wat ging ze er graag naar toe en kwam ze er trots vandaan! De Meidencoach is een plek waar je fijn geholpen wordt! “

 

Moeder van R. (7 jaar)

“Bij De Meidencoach word je gehoord. Ik stelde een vraag over mijn dochter, die verbaal zeer sterk is en daarin andere behoeften heeft dan haar klasgenoten. Annemarie analyseerde alle voorbeelden zorgvuldig, stelde aanvullende vragen om de problematiek echt scherp te hebben en formuleerde toen een passend en concreet advies. Aanrader!”

Moeder van Y (5 jaar)

“Ik vind Annemarie aardig, behulpzaam en ze luistert goed. Ik kon alles vertellen wat mij dwars zat.
Ik heb mijn doel bereikt en ik word niet meer zo snel boos.

Ik geef  De Meidencoach een 10!”

 

F (11 jaar)